Narcisme

Herstellen van emotionele en psychische mishandeling

De schade die je hebt opgelopen ten gevolge van de omgang met een persoon die narcisme heeft of een persoon met narcistische trekken, kan diep zijn en alle lagen van je wezen getroffen hebben. In deze relatie heb jij niet jezelf kunnen zijn, wat je niet altijd door hebt gehad.

Het neemt nogal wat tijd en energie in beslag om jezelf weer terug te vinden. Vooral wanneer de destructieve relatie lang heeft geduurd en/of op jonge leeftijd al heeft plaatsgevonden.

Je intuïtie en de verbinding met jezelf herstelt zich langzaam wanneer je een langere tijd weer in een veilige en ondersteunende omgeving leeft, met begrijpende en liefdevolle mensen om je heen.

Het goede nieuws is, dat herstel in bijna alle gevallen, goed mogelijk is. Het vraagt de nodige inzet met vooral geduld en tijd waarbij zelfcompassie en het goed voor jezelf zorgen, een belangrijk onderdeel is. Nog beter nieuws is dat je er veel sterker uit kunt komen dan je ooit bent geweest. Uiteindelijk kom je terug bij jezelf en ontwikkel je een diepe vorm van eigenliefde.

Herstel

Met behulp van gesprekken help ik je om gaandeweg in jouw tempo weer in contact te komen met jezelf. Door innerlijk werk en bewustwordingsprocessen kun je ervaren dat de verbinding die je met jezelf hebt uiteindelijk de belangrijkste is. Je leert om diep in jezelf te voelen en te ervaren hoe belangrijk eigenwaarde, zelfvertrouwen en liefde is.

Wie ben je, wat zou je willen en nog vele andere levensvragen komen wellicht op je pad.

Door stap voor stap in jouw tempo hierbij stil te staan kom je langzaamaan bij je ware zijn om van daaruit je eigen keuzes te maken en je eigen ruimte in te nemen. Vanuit het ware zijn is het veilig om voor je eigen gedachtes en gevoelens te staan, ideeën en meningen er te laten zijn, zodat je uiteindelijk weer opnieuw van jezelf leert houden, omdat je de moeite waard bent!

Als ervaringsdeskundige en gediplomeerd counselor ben ik betrokken bij het netwerk “het verdwenen zelf” waar ik mensen begeleid in hun weg naar herstel.

Het verdwenen zelf

Waarschijnlijk ben je via “Het verdwenen zelf” op deze site gekomen en heb je het werkboek besteld of ben je dit aan het lezen.

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk. Wanneer de afstand dit minder goed toelaat bestaat is het ook mogelijk om deze gesprekken via Skype te doen. Voor meer informatie kun je terecht bij de contact site van ”Het verdwenen zelf.”