Over mij

“Geen enkele hulpverlener snapte mij, tot die ene avond…”

Het was in 2012. Na jaren te hebben “geworsteld” met mezelf in mijn huwelijk en tegelijkertijd ook met vele hulpverleners waarbij ik steeds maar weer het gevoel kreeg dat ze me niet begrepen kwam ik uiteindelijk bij Inge terecht. Inge had kennis van zaken en begreep waar ik het over had. “Lees dit boek” zei ze tegen mij, maar ik was helemaal klaar met boeken lezen en had er totaal geen zin in. Inge drong erop aan en stond erop dat ik het boek ging lezen. Op de een of andere manier triggerde me dat zo erg dat ik het ben gaan lezen. Wat een herkenning, erkenning een verademing, in één avond las ik het boek uit!

Anne-Marie Bossers

Dat was het begin….

Het verhaal in het boek kon zomaar mijn verhaal zijn. Ik zag dat ik in een narcistische relatie zat.

In het begin van onze relatie werd ik de hemel in geprezen. Hij zag mij staan en deed alles voor mij. Ik dacht een lot uit de loterij te hebben en ik voelde me “gelukkig”. Totdat er een moment kwam in onze relatie waarbij het gedrag van hem héél subtiel veranderde. Héél onderhuids. Héél sneaky. Ik ben me steeds meer aan gaan passen, in het gareel gaan lopen en gaan pleasen. Zolang ik dat deed leken er minder trubbels te zijn. Ik kreeg vaak te horen dat die trubbels er waren omdat ik lastig, moeilijk en ingewikkeld deed. Hij was verbaal heel sterk en dit werd zo vaak gezegd dat ik, als gevoelig persoon, dit ben gaan geloven. Ik was een mooie prooi voor hem!

Verbaasd was ik dat geen enkele hulpverlener dit proces doorzag. En ik zag in dat narcisme niet zomaar te herkennen valt. Daarvoor moet je de kenmerken van een slachtoffer van narcisme herkennen etc. 
Na jarenlange intensieve therapie bij gespecialiseerde therapeuten ben ik samen met hun gaan ontdekken naar wie ik ben, mijn persoonlijke waardes mijn autonomie. Niet altijd een even gemakkelijk traject wel degelijk de moeite waard. 

2

En zo ontstond er nieuwe ruimte voor mij.

Als therapeut én ervaringsdeskundige om mijn ervaring en kennis weer door te geven aan anderen die met dezelfde problemen worstelen in hun leven.

Zodat jij  -als bijzonder persoon- inziet hoe krachtig je bent. Het ligt niet aan jou! Je voelt het goed dat er iets niet klopt. Nu is het tijd om voor jezelf te kiezen. Je bent bij mij aan het juiste adres alleen jij moet de eerste stap zetten.

Bel me of mail, en we maken even kennis.